Categorieën
Episodes

#31 | USA Special with David Bienenstock

USA Special with esteemed author and cannabis journalist David Bienenstock, joining the High Tea Potcast from California. We talk about the Green Sweep, the chances of federal legalization under Joe Biden and the ways in which ‘the weed heads can band together to keep out the greed heads’. David shares his experiences and insights and talks about his work for High Times and VICE, including producing the hit series Bong Appetit. There’s cannabis news from Argentina, Costa Rica, Israel and The Hague, a new contest and our regular segments. If you want to really understand the US cannabis scene, be sure to listen to this episode!

Categorieën
Episodes

#30 | With Soma Seeds

From the magical Amsterdam home of Soma, legendary cannabis breeder and shaman, we present an extra-long English episode spanning five decades of cannabis culture, with one of the true OG’s.
We talk about Soma’s journey with cannabis since 1967, his award winning strains like NYC Diesel, Amnesia Haze and Lavender and his love for the Dutch and for Amsterdam. In the news segment we discuss the victory of Billy Caldwell, ‘The British Laura Figi’, the French medicinal cannabis trial starting in March 2021, the Amsterdam city council debate on banning tourists from coffeeshops
and the departure of the wicked witch of the Dutch parliament, Madeleine ‘Assassin of youth’ Van Toorenburg.

Categorieën
Episodes

Mr. X Returns

Back by dope demand: topkwekerMister X. Hij beantwoordt al jullie kweekvragen en schijnt zijn kritische licht over de hypes en trends in de wietwereld. Ook aan tafel: vriend van de show Mauro Picavet, VOC secretaris, medeoprichter van de HomeGrown Cup en sinds kort hoofdredacteur van de website cannabisindustrie.nl. Heel veel nieuws, o.a. over de nieuwe documentaireserie Cannabis op NPO2, de invallen bij Dinafem in Spanje en Kulu Trading in Loosdrecht, de Home Edition van de Homegrown Cup, vijf jaar Suver Nuver, Uruguayaanse wiet in Duitse apotheken, de Werkgroep X en de wietproef en de huisuitzetting van medicinale thuiskweker Philippe Rotthier. In De Ouwe Doos: ‘Onderrigting wegens de Hennip-Teelt in Holland, uitgegeven en verspreid op last van Zijne Doorluchtige Hoogheid, den Prins Gouverneur Generaal der Hollandsche departementen’ (1808). De Wijze Woorden zijn van Al-Wadaa’i’i. 

Categorieën
Episodes

Met Doede de Jong

Langste aflevering tot nu toe, opgenomen in de tuin van de bekendste wietkweker van Nederland, Doede de Jong. Hij vertelt over zijn 50 jaar als cannabisconsument, huisdealer, biologische wietkweker en activist. In de nieuwsrubriek: de drone actie in Tel Aviv, waarbij zakjes wiet als manna uit de hemel vielen, het pleidooi van coffeeshop High Life in Goes om weer aan buitenlandse klanten te mogen verkopen en de hypocrisie van het CDA. De Ouwe Doos gaat over het eerste boek van Nicole Maalsté en de Wijze Woorden zijn van Joep Oomen.

Categorieën
Episodes

#27 | Met Mila Jansen

We zijn te gast bij Mila Jansen, ‘The Hash Queen of Amsterdam’. Ze vertelt honderduit over haar bijzondere leven en avonturen in de cannabiswereld, de 14 jaren die ze in India woonde, de uitvinding van de Pollinator, het ontstaan van de Dab-a-Doo en nog veel meer. We bespreken het proces van de Zeeuwse thuisteler Philippe Rotthier, de vrijlating van Johan van Laarhoven, een fact check over cannabis en corona en de alternatieve troonrede van het VOC door Doede de Jong. Met de nieuwe prijsvraag kun je niet alleen topzaden van de Super Sativa Seed Club winnen, maar ook een gesigneerd exemplaar van Mila’s autobiografie!

Categorieën
Episodes

#26 | Met Erwin Douwes

Tropische aflevering met Erwin Douwes, politiek econoom, ondernemer en onze jongste gast tot nu toe. Hij vertelt o.a. over zijn samenwerking met Rens binnen Vertice, dat meedingt naar een teeltvergunning voor de wietproef. Verder: goed nieuws voor henneptelers in Portugal, regering Zuid Afrika komt met legaliseringswet, het wietpasdebat in Amsterdam en de 6-delige serie ‘Cannabis’ die vanaf 30 september bij de KRO-NCRV te zien is. De Ouwe Doos gaat over het Cruydt-boeck van Rembert Dodoens (1554) en de wijze woorden zijn van Louis-Paul Boon.

Categorieën
Episodes

#25 | Mr Soft Secrets Cliff Cremer

Jubileum aflevering met speciale gast Cliff Cremer, hoofdredacteur van alle Europese edities van Soft Secrets en drijvende kracht achter de HighLife Cup. Cliff kent de cannabiswereld door en door en geeft een uniek inkijkje in die wereld, die nu nog underground is. We bespreken de vrijspraak van De Thuiskweker in Leeuwarden, de Brusselse bom onder de Europese CBD-industrie, de zaak Johan van Laarhoven, de wietproef, de misschien laatste gedrukte High Times en onze nieuwe vormgeving. En ook: De Ouwe Doos, wijze woorden van Oriana Fallaci en een prijsvraag. Een vol uur cannabiscultuur…

Categorieën
Episodes

#24 | met CannNext oprichter Eric Uleman

Te gast: Eric Uleman, oprichter en directeur van CannNext, een nieuwe en ambitieuze speler op het gebied van medicinale cannabis in Nederland. We gedenken Dr. Lester Grinspoon en cannabisactivist Jules Stobbs, de helft van The Dagga Couple. De Ouwe Doos gaat over het fraaie boekwerkje ‘Wat er van hennep komt’, rond 1873 gepubliceerd oor een anonieme auteur, en we presenteren een nieuwe prijsvraag…

Categorieën
Episodes

#23 | Met Has Cornelissen

Te gast: ‘Mister Legalize’ Has Cornelissen, strijder voor verstandig drugsbeleid sinds 1997. We bespreken de aanmelding van telers voor de wietproef, medicinale cannabis in Duitsland en een wietschandaal in de VS. Verder: Wat is De Regulator en wat is het Psychotropica Instituut? De Ouwe Doos over het Holland Pop Festival 1970, Wijze Woorden van Lao Tse en een nieuwe prijsvraag!  

Categorieën
Episodes

#22 | Met Drugsexpert August de Loor

Drugsexpert par excellence August de Loor is te gast en vertelt over ruim een halve eeuw werken met drugs en drugsbeleid. Hoe ziet het ideale cannabisbeleid er uit en waarom is de coffeeshop zo’n belangrijke uitvinding? Verder nieuws over de archeologische cannabisvondst in Israël en van de Verenigde Naties, die in december gaat stemmen over het WHO advies over cannabis en de VN drugsverdragen.