Categorieën
Episodes

#65 | België Special met Karel Michiels & Joeri Perneel

In deze België special ontvangen we twee gasten: Karel Michiels en Joeri Perneel. Karel is de bekendste en meest ervaren cannabis journalist van België en schrijft al decennia voor HighLife.
Hij publiceerde twee boeken over cannabis, maar ook over reggae en voetbal. Joeri werkte in de tabaksindustrie, runde zijn eigen sales outsourcing bedrijf en waagde in 2019 de sprong naar de
cannabisindustrie. Zijn bedrijf NexGen was al snel marktleider in CBD producten in België. Wil je echt weten hoe het zit met cannabis bij onze Zuiderburen, dan mag je deze aflevering niet missen.
Onthullend en plezant.

Categorieën
Episodes

#64 | HomeGrown Cup Special

In deze HomeGrown Cup special nemen we een duik in heden, verleden en toekomst van deze unieke kwekerswedstrijd, met de twee oprichters: Mauro Picavet en onze eigen Rens Hoppenbrouwers. Sinds de eerste editie in 2015 is de HomeGrown Cup uitgegroeid tot een internationaal evenement met een uitstekende reputatie. In de nieuwsrubriek bespreken we o.a. de wietverkoop in het Thaise Bangkok, de Duitse tv-special over cannabis waar Derrick een rol in speelde, de nieuwe president van Colombia Gustavo Petro die de war on drugs bij zijn aantreden failliet verklaarde en Juicy Fields, wellicht de grootste cannabis scam ooit. In De Ouwe Doos gaat het over de eerste keer dat het woord ‘nederwiet’ in een Nederlandse krant stond.

Categorieën
Episodes

#63 | Met Rick Brand van Coffeeshop De Baron

We hebben een gelouterde veteraan uit de coffeeshopbranche te gast: Rick Brand van coffeeshop De Baron in Breda. Rick neemt zelden een blad voor de mond en zeker niet in deze onthullende aflevering. De wietproef, zijn ervaringen met burgemeester Paul Depla, de verslechterende kwaliteit van de wiet in ons land, cannabis in de bijbel: alle hete hangijzers komen aan bod. In de nieuwsrubriek bespreken we o.a. het PCN jubileumfeest, de meest recente Kamerbrief over de wietproef, de lancering van LEAP Nederland, cannabis bij Boerderij van Dorst en nieuws over de Cannabis Social Clubs in Barcelona. 

Categorieën
Episodes

#62 | Met Willem Panders

Een bijzondere aflevering met een bijzondere gast: Willem Panders van de Piramide in Bussum, de eerste stichting coffeeshop van Nederland. Hij vertelt over zijn jaren als huisdealer in De Tagrijn in
Hilversum, de geschiedenis en toekomst van de Piramide en over coffeeshopbond PCN, waarvan hij jaren voorzitter en woordvoerder was. Prachtige verhalen van een veteraan die bovenal liefhebber is. In de nieuwsrubriek bespreken we de HighLife Cup 2022, het eenzijdig opzeggen van het convenant voor medicinale thuistelers in Tilburg en goed nieuws over legalisering uit Duitsland, Luxemburg en Malta.

Categorieën
Episodes

#61 | Met André Beckers

Te gast is André Beckers, voormalig commando en politieman en al decennia de bekendste cannabisadvocaat van Nederland. We volgen het spoor terug naar zijn jeugd en zijn jonge jaren en André vertelt wat hij in dertig jaar heeft zien veranderen in de cannabiswereld en in de rechtszaal. Bovendien geeft hij concrete tips en adviezen over wat je wel en niet moet doen, mocht de politie ooit voor je deur staan.
In de nieuwsrubriek bespreken we het eerste drugsdebat van de nieuwe ministers Kuipers en Yesilgöz, de tien wietproef-telers die nu bekend zijn, de aanpassing van het medicinale cannabisbeleid, de donkere wolken boven de vezelhennepsector en natuurlijk de legalisering in Thailand, waar de regering een miljoen wietplantjes uitdeelt aan de bevolking. In de Ouwe Doos zit het artikel ‘journalisten moeten toeristen naar Amsterdam lokken’ uit 1995 en de Wijze Woorden zijn van Vaclav Havel. 

Categorieën
Episodes

#60 | Met Runa Buds

Extra lange aflevering met Runa Buds, cannabis educator, terphunter, glass collector en solventlesshead. We praten over zijn eerste joint, dabben, 710 culture, HHQ, zijn One Wheel en zijn overtuiging dat concentraten ook in Nederland populairder zullen worden dan wiet of hasj. In de nieuwsrubriek staan we stil bij de dood van Doede de Jong en Fernanda de la Figuera, de moeder van de Spaanse cannabisbeweging. We bespreken het nieuwe ‘wietwater’ van Suver Nuver, het laatste nieuws over de wietproef en het onzalige plan van de Amsterdamse burgemeester Halsema om toeristen uit de coffeeshops te weren. Goed nieuws is er uit de VS, waar in twee staten de legale verkoop van cannabis startte en Leafly op 420 de bel luidde op de
Nasdaq. In De Ouwe Doos zit een column van Pim Fortuyn over cannabis en de wijze woorden zijn van Duke Ellington.

Categorieën
Episodes

#59 | Barcelona Special 3, with Sebi & Lukas from Pilchard’s Caviar

We brought our equipment to Barcelona, Spain to record three special episodes during Spannabis, Europe’s largest cannabis fair, returning in 2022 after two cancelled editions. In this third and final Barcelona Special we welcome Sebastian Sonntagbauer from Austria and Lukas Röth from Germany. Soon after the start of the covid pandemic, they decided to found their own company, providing cannabis genetics for connoisseurs. They called it Pilchard’s Caviar and set up in Galicia, their office overlooking the Atlantic ocean. Sebastian -aka DJ Skunkstar- worked in the Austrian growshop industry and was the resident DJ at Cannabis Liberation Day in Amsterdam, the free ‘protestival’ organized by the VOC between 2009 and 2018. Lukas has lived and studied in Amsterdam, California and Barcelona and has worked for a Spanish seed company and a German medical cannabis start-up. We talk about their respective journeys in the cannabis industry, their vision for Pilchard’s, returning to Spannabis, Germany’s legalization plans and lots more. 

Website: www.pilchards.es

Categorieën
Episodes

#58 | Barcelona Special #2 with Lucas Strazzeri

We brought our equipment to Barcelona, Spain to record three special episodes during Spannabis, Europe’s largest cannabis fair, returning in 2022 after two cancelled editions. The first Barcelona Special is in Dutch, the second and third are in English. In Barcelona Special 2 we welcome Lucas Strazzeri, a teacher, traveler and photographer based in the French Alps.

Since 2006 Lucas has been photographing cannabis culture and in 2018 he travelled to Afghanistan and managed to document the ancient hashish traditions of this rugged and mysterious country. This resulted in the wonderful book ‘Afghanistan – Fortress of cannabis’, of which a new and extended edition is set to appear later this year. We talk about his travels, the Afghan cannabis culture and his love for cannabis.

Categorieën
Episodes

#57 | Barcelona Special #1 Met Jouke Piepenbrink

High Tea Potcast 57: Barcelona Special 1, met Jouke Piepenbrink
In de eerste van drie Barcelona specials is Jouke Piepenbrink te gast. Jouke werkte jarenlang voor Dutch Passion en runt inmiddels Seedstockers. Hij vertelt hoe hij in de cannabisbranche terecht kwam, zijn passie voor de plant en de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en de Spaanse cannabiswereld, die hij allebei door en door kent. Natuurlijk hebben we het ook over Spannabis, de grootste wietbeurs van Europa, terug na twee door corona afgelaste edities.

Deze aflevering is opgenomen in een appartement in hartje Barcelona, een dag voor de opening van Spannabis 2022. De vaste rubrieken vervallen in de Barcelona specials; we richten ons helemaal op onze gasten.

Website Seedstockers: www.seedstockers.com

Categorieën
Episodes

#56 | Buitenkweek Special

Onze gast in deze boordevolle Buitenwiet Special is Tom de Vreugd, beter bekend als B van Plantarium, een van de oudste en beste growshops van het land, sinds 1993. We bespreken alles dat je moet weten om succesvol buiten cannabis te kweken voor eigen gebruik. Aan de orde komen o.a. de keuze van soorten en zaden, ontkiemen, voeding, groei- en bloeifase, verduisteren, oogsten en drogen. In de nieuwsrubriek praten we over de snel verslechterende gezondheid van Doede de Jong en het levensteken van wietpionier Wernard Bruining, die bijna twee maanden in coma lag. Verder het Leafly Jobs Report over het aantal banen in de legale Amerikaanse cannabisindustrie en een veelbelovende nieuwe Encod voorzitter uit Duitsland. De Ouwe Doos gaat over Het Wietboek van Bill Drake, vertaald door Theo Uittenbogaard en verschenen in 1972.