Categorieën
Episodes

#88 | Met Drugsprofessor Peter Cohen

We hebben een éminence grise te gast, een van de meest radicale en originele denkers over drugs en verslaving. Peter Cohen (82) werd landelijk bekend als ‘drugsprofessor’ door het tv-programma Spuiten & Slikken. Daarvoor deed hij baanbrekend onderzoek naar drugs aan de UvA, adviseerde de Wereldgezondheidsorganisatie en was hij medeoprichter van het drugsonderzoek-instituut van de EU. Hij studeerde bijna de hele jaren zestig in Amsterdam en vertelt over die bevrijdende periode en zijn visie op drugs en hoe de maatschappij daarmee om gaat. Eerst bespreken we het belangrijkste cannabisnieuws van de afgelopen weken, met goed nieuws uit Duitsland, de VS en Zuid-Afrika en een interessante uitspraak van de Canadese premier Trudeau over legalisering. En: wat betekent het nieuwe kabinet Schoof voor het cannabisbeleid en de wietproef? In De Ouwe Doos zit het proefschrift ‘Drugs, druggebruikers en drug-scene’ van Herman Cohen uit 1975.

Categorieën
Episodes

#87 | Berlin special with Steffen Geyer & Olli Waack

In this special episode we welcome two guests from Berlin.
Steffen Geyer is director of the Berlin hemp museum and chairman of the umbrella organization of German cannabis social clubs. He has over twenty years of experience as a cannabis activist and plays an essential role at the annual Hanfparade.
Olli Waack-Jürgensen is founder and chairman of Cannabis Social Club High Ground in Berlin, board member of the umbrella organization of German Cannabis Social Clubs and former drug policy specialist for the Pirate Party.
We recorded this episode on the balcony of our Berlin apartment in the weekend that Mary Jane became Europe’s biggest cannabis fair. We skip our regular segments to talk about this fair, the spectacular developments in German cannabis policy and the future of the reforms that are having an impact across Europe. If you want to know what’s really going on in Germany, make sure to listen to this episode!

Website Hanfmuseum Berlijn:
https://www.hanfmuseum.de/en/hemp-museum-berlin
Website Dachverband deutscher Cannabis Social Clubs:
https://csc-dachverband.de/
Website Cannabis Social Club High Ground Berlin:
https://csc-highground.de/

Categorieën
Episodes

#86 | Met Rinus Beintema [deel 2]

Rinus Beintema groeide in de afgelopen tien jaar uit tot een van de bekendste gezichten in cannabisland. De Volkskrant noemde hem de Robin Hood van de cannabis en met zijn stichting Suver Nuver voorzag hij tienduizenden Nederlanders van medicinale wietolie. In het tweede deel van ons extra lange interview met Rinus, vertelt hij over de overval op één zijn kweeklocaties in 2011, een keerpunt in zijn leven. We bespreken de oprichting en stormachtige groei van Suver Nuver en het opzetten van een netwerk van medische social clubs door het hele land. De rechtszaak tegen Suver Nuver komt aan bod  en de producten die de stichting nu verkoopt, met Irie Water als vlaggenschip. De Ouwe Doos gaat over de ‘Cannabis Free Party’ in Leeuwarden, op 2 mei 1998. In het High Tea Potcast Kweekhoekje vertelt Derrick over de soortjes die hij dit jaar buiten kweekt en geeft Rinus een gouden tip voor beginners.

Categorieën
Episodes

#85 | Met Rinus Beintema [Deel 1]

Rinus Beintema groeide in de afgelopen tien jaar uit tot een van de bekendste gezichten in cannabisland. De Volkskrant noemde hem de Robin Hood van de cannabis en met zijn stichting Suver Nuver voorzag hij tienduizenden Nederlanders van medicinale wietolie. We hebben het extra lange interview met Rinus over twee afleveringen verdeeld. In deze aflevering bespreken we het belangrijkste cannabisnieuws: de legalisering in Duitsland per 1 april, de ontwikkelingen rond de wietproef en de presentatie van ‘The Grand History of Cannabis: The Dutch’ in Barcelona. Rinus vertelt over zijn jonge jaren, zijn eerste kweekavonturen, de Amsterdamse coffeeshopscene van de jaren tachtig en negentig, de veranderingen in de cannabiswereld en zijn terugkeer naar Friesland.

Categorieën
Episodes

#84 | Met Joop Mestrom [LIVE @ HIGHTIMES 4/4]

In de vierde aflevering met publiek vanuit coffeeshop High Times in Eindhoven is Joop Mestrom te gast. Joop is een veteraan en een pionier in de cannabisjournalistiek. Hij was de eerste hoofdredacteur van de HighLife en de laatste van maandblad EssensiE. In 2014 richtte hij RollingStoned.nl op, nu CNNBS.nl, en later Mediwietsite.nl. Vrijheid en onafhankelijkheid staan hoog in zijn vaandel en hij kent de cannabiswereld door en door. Een perfecte High Tea Potcast gast kortom. In de rubriek Nog iets nieuws? bespreken we o.a. het afscheid van VWS minister Kuipers, de nieuwe controles op cannabis clubs in Barcelona en de Tsjechische legaliseringswet. We staan stil bij de tragische dood van cannabisactivist en ENCOD secretaris Erec Kozàr en gaan in op de vraag of het wietfeest in Thailand alweer voorbij is. De Ouwe Doos gaat over de Europese tournees van Bob Marley en het High Tea Potcast Kweekhoekje over De Gouden Gieter. In onze quiz Wie ’t Weet, Mag ’t Zeggen strijden de Brabantse Eva en de Vlaamse Daan -maker van de Cannabiskenners.be podcast- om de eer en een dikke goodiebag.  

Categorieën
Episodes

#83 | Terugblik op 2023 met Mauro Picavet

We blikken terug op het jaar 2023 met vriend van de show Mauro Picavet, secretaris van het VOC, oprichter van The Stoned Society en CannabisIndustrie.nl en medeoprichter van de HomeGrown Cup. We kijken terug op de start van de wietproef op 15 december, twee HomeGrown Cups, de eerste DabaDoo in Amsterdam in jaren en de uitreiking van de Cannabis Industrie Awards in Eindhoven. We gedenken Hester Kooistra en Raphael Mechoulam en staan stil bij de sluiting van Cannabis College Amsterdam en Plantarium Nijmegen. Verder: is de trend dat coffeeshops hun consumptieruimte opdoeken nog te keren? Hoe zit het met het European Citizens Initiative on cannabis? Welke gevolgen kan een kabinet Wilders hebben voor de wietproef en ons cannabisbeleid? En wat zijn onze persoonlijke hoogtepunten van 2023?

Categorieën
Episodes

#82 | Met Marijke Seuntiens [LIVE @ HIGHTIMES 3/4]

In de derde aflevering van High Tea Potcast Live at High Times ontvangen we Marijke Seuntiens. Ze is geboren in het Brabantse Bladel en omschrijft zichzelf als ‘een meiske met verstand van cannabis’. Marijke werkte een aantal jaren voor voedingsproducent Hy-Pro en is nu European director voor KushVape en Zen Brands. Ze legt uit waarom ze de cannabiswereld zo’n leuke sector vindt om in te werken, vertelt over het familiegevoel op beurzen en over de verschillen tussen Nederland en andere landen. In de nieuwsrubriek herdenken we Hester Kooistra en bespreken we de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. We hebben een schokkend geluidsfragment van Geert Wilders en bespreken een potentiële bom onder de wietproef. Er is goed nieuws uit Malta en de VS en in De Ouwe Doos zit de klassieker ‘Over de planten der goden’. Tot slot spelen we de cannabis quiz Wie ’t weet, mag ’t zeggen met twee leden van ons hooggeëerd publiek.

Categorieën
Episodes

#81 | Live @ HIGH TIMES 2/4 Met Homegrower Gweedo

In de tweede van vier speciale High Tea Potcast Live at High Times afleveringen ontvangen we één van de vriendelijkste mensen uit cannabisland. Gweedo is een zeer ervaren buitenkweker en schrijft over zijn hobby voor CNNBS.nl en Cannabisindustrie.nl. Hij vertelt over zijn liefde voor de plant en geeft uitstekende tips voor beginnende en gevorderde buitenkwekers. In de nieuwsrubriek bespreken we de sluiting van growshop Plantarium in Nijmegen, de laatste stand van zaken rond de wietproef en de legalisering in Duitsland en cannabisnieuws uit Californië, Colorado en Ohio. In De Ouwe Doos zit een Vlaams boek over cannabis uit 1997, geschreven door Hans van Scharen. We sluiten af met de cannabisquiz Wie ’t Weet Mag ’t Zeggen.

Categorieën
Episodes

#80 | With Flying Genetics

We welcome Flying Genetics, a young grower, breeder and hash maker from Wallonia, the French speaking part of Belgium. He tells us about Belgian cannabis culture, how he went from growing to breeding, the difference between strains and hybrids, his internship at Greenhouse Seeds, the quest for the next big terp and lots more. We give you an update on the Dutch weed experiment and the German legalization law and we have promising news from Himachal Pradesh, New York and California. In The Old Box, our history segment, Derrick reads a fragment from the High Times Encyclopedia of Recreational Drugs about cannabis in the US in the nineteenth century.

Categorieën
Episodes

#79 | Live @ HIGH TIMES 1/4 met Dick van Haaren

In de eerste van vier speciale High Tea Potcast Live @ High Times afleveringen is Dick van Haaren te gast. Na wat werkervaring bij Tattoo 80 in het centrum van Eindhoven opende hij in 1985 met een vriend een eigen coffeeshop in de Lichtstad. Dick vertelt over de vrolijke vroege jaren van de High Times en over de veranderingen in de cannabiswereld in de voorbije vier decennia. We bespreken een hoop nieuws, o.a. de start van de wietproef op 15 december, de coffeeshop uitspraken van de Raad van State, de zaak Johan van Laarhoven, de Surinaamse hennepwet en de dreigende cannabis U-turn in Thailand. Derrick leest een fragment uit de reportage ‘Zwevend de winkel uit’ (1986) over de “hasj-shops” in Eindhoven en we spelen de cannabis quiz ‘Wie ’t Weet Mag ’t Zeggen’ met twee leden van ons hooggeëerd publiek.